Musik för själen

Har haft en alldeles underbar kväll på Leckersbo's årliga Gospel Bibelcamping och har fått njuta av en helt otroligt bra konsert med bandet Cross Heart! En konsert med inte bara bra musik med underbara texter och toner, utan även välsignad musik för själen också.

Var är respekten?

Ibland förstår man verkligen när lite äldre människor säger "Dagens ungdomar" och gör en blick eller en suck som underförstått betyder ungefär "De kan ju inte bete sig som folk" eller "Vart är världen på väg?". Idag på spårvagnen var ett lämligt tillfälle att säga "Dagens ungdomar" eller till och med säga mer än så.
En kille går på spårvagnen och när föraren vill se sms-biljetten så säger killen att han inte kan registrera sin mobil. Föraren pekar då mot dörren och visar med den gesten att om man inte har bnågon biljett så får man inte heller åka. Observera att föraren, enligt mig, inte är otrevligt på något sätt alls. Killen går av spårvagnen och säger ungerfär (jag kommer inte ihåg ordagrant): "Din j***a hora, jag ska suga din ***, kom ut hit så ska vi slåss."

 

Vem säger så? Tycker verkligen barn och ungdomar att det känns okej att säga så till en annan människa? Tycker deras föräldrar att det okej? Var är respekten? Moralen? Ja, det egna samvetet?
Jag tycker i alla fall inte att det är okej att under några omständigheter säga så till en annan människa.

Big Miracle

I förrgår såg jag filmen Big Miracle, en film som jag länge velat sett. Men eftersom den inte har visats på min biograf så hyrde jag och en kompis filmen i fredags. Vi blev båda två väldigt berörda av filmen som var otroligt stark och tänkvärd!
Filmen är baserad på en verklig händelse och visar hur viktigt det är att man kämpar för det man tror på. Den skildrar historien om en småstadsreporter och en djurälskande Green Peace-aktivist som gör allt de kan för att hjälpa en familj gråvalar som fastnat i packisen vid polcirkeln. Med hjälp av rivaliserande stormakter och världens ögon kämpar de för att undgå att valarna drunknar under isen.

 

Jag vet att det finns många människor som verkligen inte bryr sig om djur- och miljöfrågor, men oavsett vad man tror på så tycker jag att den här filmen på ett otroligt sätt visar hur en eller ett par människor verkligen kan förändra. Allt som krävs är att man verkligen kämpar och aldrig ger upp. Kanske kommer man inte förändra världen, men genom att kämpa för det man tror på kan man förändra någon människas eller djurs värld eller göra världen till en lite bättre plats att leva på. Och det är verkligen ett stort mirakel.

 

Bildkälla


Tillbaka

Jag är tillbaka med bloggandet...tror jag i alla fall.
Jag har insett att om jag ska ha en blogg så kommer Notes by Anna inte bli en "mitt-liv-och-vardags"-blogg. Bloggen kommer nog domineras av saker jag tycker är viktiga och intressanta som t.ex. djur- och djurrättsfrågor och lite tips och idéer. En liten gnutta vardag också såklart.
Tycker ni det jag skriver är intressant att läsa så häng på.
/Anna


Välkommen hit!
Jag som skriver här heter Anna, är 20 år och pluggar till jurist i den underbara staden Örebro. Många timmar spenderas med böcker, rättsfall och andra saker som har med skolan att göra och därför kommer stor del av det som skrivs här vara fyllt av detta. Min lediga tid ägnas åt promenader, lyssna på härlig musik och att träffa vänner. Ibland hänger även kameran med på ett hörn.

Jag hoppas du som hittat hit vill fortsätta följa med på en del av mitt liv som juriststudent.
/Anna


bloglovin

RSS 2.0