Agriareklam

Jag bara älskar dessa reklamfilmer. De är ju så otroligt söta plus att de visar vikten av att ha sitt husdjur försäkrat!




Rekordlångt utdömt straff

Ibland bara växer ilskan inom mig och jag känner för att explodera!
Hur kan det komma sig att en man som har dömts till ett rekordlångtstraff kommer undan så lätt?
En man plågade sin hunvalp med sadistisk tortyr tills hon dog. Mannen har nu dömts i Södertörns tingsrätt för djurplågeri till ett rekordlångt straff: ett år och tre månader. Ett år och tre månader! Aldrig tidigare har någon blivit dömd till ett så långt straff för djurplågeri.

Jag förstår det inte. Jag verkligen förstår det inte! Kammaråklagaren funderar nu på att överklaga och jag hoppas verkligen att han gör det!

"När den hittades hade den skador på hals och bröstkorg, lungödem och en revbensfraktur." Från aftonbladet.se

"21-åringen förklarar att han mått "jättedåligt". Han hade förlorat alla pengar på poker, hade inga pengar till mat och tyckte hunden var "jättejobbig"."
Från aftonbladet.se

Sånt här ska inte få förekomma. Djur är levande varelser som känner smärta och lidande. Det är inte okej att ett år och tre månader är ett rekordlångt utdömt straff för djurplågeri.


Inga roliga sex månader

Grisen. En av de djuren som många tycker om att ha på mackan eller på tallriken. Om man träffar någon som är vegetarian eller vegan så är frågan "Varför?" självklar. Men om man träffar någon som äter kött så är inte frågan "Varför?" lika självklar.

2010 slaktades 2 936 240 grisar i Sverige - bara i Sverige! Varje dag kastreras 4000 hangrisar utan bedövning. Något som självklart är mycket smärtsamt. Detta görs bara någon dag efter grisarnas födsel.
Nästa steg i grisarnas korta liv är att skiljas från sin mamma efter ca en månad, vilket är mycket tidigare än den naturliga avvänjingen som sker efter ca 17 veckor. Två månader efter detta börjar det sk. "slaktsvinstadiet" då grisarna sätts i en box i stora stallar med ca 10 grisar per box. Grisarna har inget att göra. Stor stress är vanligt vilket leder till bl.a. beteendestörningar och magsår. Det är vanligt att grisarna börjar bita på varandras svansar. I många länder klipper man av svansarna på nyfödda grisar för att förhindra detta. I Sverige är det förbjudet.
Vid sex månaders ålder förs grisarna till slakt. På slakterier är gasning med koldioxid den vanligaste bedövningsmetoden. Efter 10-20 sekunder av obehag är grisarna medvetslösa. Därefter dödar man dem genom att skära upp halsen på dem, hänga dem upp och ner och låta dem förblöda.

  • 1/3 av alla svenska suggor har smärtsamma liggsår.
  • 12 % av de slaktade grisarna har magsår.
  • 50 % av de slaktade grisarna har någon slags påverkan på magsäcken.
  • "KRAV-grisarna", vilket utgör knappt en procent av alla grisar, får vistas utomhus. De flesta andra grisar får aldrig komma ut.

 

Inga roliga sex månader. Min fråga är inte "Varför äter du inte kött?" utan "Varför äter du kött?"

Läs mer på Djurens Rätt's sida om grisar.


Kattens dag

Jag har två katter, eller ja, mina föräldrar har två katter (även om den ena är min). Pyret och Elvis, de är så fina. De förgyller ens vardag. Även om det är grått och mulet så kommer de som två små solar och lyser upp.
Häromdagen dagen när mamma och jag bakade julgodis såg vi knappt Pyret på hela dagen. När jag är hemma sätter jag nämligen på elementet i mitt rum på ganska hög värme (eftersom att det enligt min åsikt är kallt överallt i huset), och det tycker Pyret är en riktig lyx! Så nästan hela dagen låg hon på min säng tätt intill elementet och sov. Varje gång jag stack in huvudet i rummet tittade hon upp på mig helt nyvaken och gav mig en sådan där blick som sa "Matte kom och mys med mig".
Den andre, Elvis, är av den lite mer vilda sorten. Han springer omkring med disktrasor i munnen, sitter fint för att få godis (precis som en hund) och följer efter en vart man än går.
Kan man motstå sådana söta individer?

I Sverige lever massor av katter själva och övergivna på gatorna utan någon som ger dem den kärlek de förtjänar. En del säger att katter är elaka men jag tror att det är människorna i katternas närhet som har fostrat dem så.
Jag tycker att katter är underbara små djur som förtjänar mer än att bli lämnade på gatan för att man tröttnat på dem. De borde till och med få en egen dag i almanackan! Kattens dag.


"Genom långsam kvävning" del 2

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg, "Genom långsam kvävning" (om botoxens baksida). Egentligen fick jag inte med allting i det inlägget, så därför kommer en liten del 2.

Botox testas generellt på möss. Många säger att de inte bryr sig om möss, att de är äckliga små djur utan känslor. De åsikterna känner jag inte att det finns någon anledning att kommentera, men vad säger ni som tycker så om apor och kaniner då?
LD50 (lethal dose 50) är ett av de mest plågsamma djurförsök som förekommer och det har funnits fall då man har utfört det här testet på apor och kaniner.

Något att tänka över.
Jag behöver nog skriva en "del 3" också. En lite mer positivare sådan. Men det får bli en annan dag.

Ett av de mest plågsamma djurförsöken på möss, kaniner och apor - är det okej?




"Genom långsam kvävning"

Att plåga djur för att själv se bra ut är för mig helt ofattbart. Djur är levande varelser som känner smärta. Vem säger att vi har rätt att använda skönhetsprodukter på deras bekostnad?
I TV4 granskade ikväll Kalla Fakta botox och dess baksida. Idag används botox ofta och mycket för att människor ska se bättre ut och trivas mer med sig själva. De flesta som använder botox vet nog inte om vilka omfattande djurförsök som ligger bakom produkten. Och vad de flesta verkligen inte vet är att varje botoxdos testas i omfattande och extremt plågsamma djurförsök. Alltså: Man testar inte en dos och sedan producerar en mängd sådana, utan man testar varje dos!

Forska utan djurförsöks hemsida skriver man såhär:
"Idag testas alla botoxpreparat för EU-marknaden genom ett djurtest som kallas LD50 (lethal dose 50). Målet med testet är att se vilken dos som dödar hälften av djuren. Olika grupper får olika doser - ofta används 6 grupper med 8-24 möss i varje grupp. Giftet sprutas in i magen på djuren. Sedan väntar man och ser hur många av djuren som kvävs efter att deras andningsmuskulatur förlamats.

De flesta djur dör efter 2-3 dygn - genom långsam kvävning. De djur som fortfarande lever efter 3-4 dygn gasas till döds eller får nacken knäckt. Testerna görs för att få rätt styrka på innehållet i varje dos som ska injiceras."

 

Tycker du att det är okej? Om du tycker det, tycker du att det är så pass okej att du själv skulle säga ja till att vara den som utför testerna?

 

Nedan följer ett par sidor värda ett besök:

Forska utan djurförsök - Här kan du läsa om djurförök, djurfria metoder, om Forska utan djurförsök mm.

Sluta testa botox - Här kan du skriva på ett vädjandebrev som sedan skickas till företag.

Sminksmart - En sida där alla märken som inte testar smink på djur finns samlade.

Gå även gärna in på TV4 Play och se dagens Kalla Fakta.

 

Och till sist: Var fin utan att andra får lida pin.


 

 

 


Sverige 2011?

Jag tycker om djur. Jag är en djurvän. Men man ska inte behöva tycka om djur för att förstå vad som är rätt och fel. Jag förstår inte hur man överhuvudtaget kan komma på tanken att utnyttja ett djur och ha sex med det. Det är levande varelser! Kännande levande varelser. Jag tycker att sexuella övergrepp på djur är fel!

 

Idag lever vi i Sverige, ett land som likt en gorilla slår sig för bröstet och säger att vi har en av de bästa djurskyddslagarna i världen. Att det inte finns ett förbud mot sexuella övergrepp på djur är för mig helt ofattbart. Det är inte olagligt. Helt ofattbart. 1944 togs förbudet bort och sedan dess har det varit lagligt. Det är endast straffbart om övergreppet gett djuret som pass allvarliga fysiska skador att det kan klassas som djurplågeri.

Den 28/11 2011 föreslog djurskyddslagsutredningen att det skulle bli ett förbud mot detta. Men för att det ska ske måste det beslutas i riksdagen. Jag hoppas verkligen!

 

Jag tycker om Sverige, men inte när det gäller det här. Så här ska det inte vara i ett land som Sverige år 2011.

 


Låt djuren säga ja till livet

Varför använder man päls? Det är min fråga. Det finns ju otroligt mycket material att använda som inte har orsakat en massa lidande hos djuren.
Vi klarar oss faktiskt utan päls. Djuren gör det inte.
Frågan är inte varför man ska förbjuda päls, utan varför man inte ska göra det. Så för djurens skull: säg nej till pälsar och fjäderdräkter, så kan djuren säga ja till livet.


Välkommen hit!
Jag som skriver här heter Anna, är 20 år och pluggar till jurist i den underbara staden Örebro. Många timmar spenderas med böcker, rättsfall och andra saker som har med skolan att göra och därför kommer stor del av det som skrivs här vara fyllt av detta. Min lediga tid ägnas åt promenader, lyssna på härlig musik och att träffa vänner. Ibland hänger även kameran med på ett hörn.

Jag hoppas du som hittat hit vill fortsätta följa med på en del av mitt liv som juriststudent.
/Anna


bloglovin

RSS 2.0